Cine este Irina Tudor?

Eu nu am învățat să merg pe bicicletă, bine dacă nu iei în calcul faptul că la 18 ani m-am plimbat cu bicicleta o dată și am căzut în cel mai mare șanț.

Dar de atunci nu am mai încercat să mă dau cu bicicleta. Acum nu știu dacă este din cauza lipsei de echilibru, a răbdării sau pur și simplu din cauză că mă lipesc de accidente. Better safe than sorry, zice o vorbă înțeleaptă.

Dar Irina Tudor este acea femeie care dovedește contrariul. Pasionată de ciclism, îți arată cu patos de ce sunt în stare femeile (canalul ei de YouTube chiar vă demonstrează asta). Nu se dă în lături de la o vreme ploioasă sau de la un pic de noroi pe cărările înguste. Energia și voia bună pe care o emană de la o simplă conversație, te poate convinge să scoți bicicleta prăfuită din magazie.

Blogulcăutat: Bună Irina, îți mulțumesc că ți-ai rupt din timpul tău ca să stăm la povești. Îmi poți spune în câteva cuvinte, cine este Irina Tudor?

Irina Tudor: (râde) O să încerc să sumarizez pentru că am multe lucruri pe care aș vrea să le zic. Sunt un suflet de copil, pasionat de natură și de viață. Căci viața are așa multe de oferit, atât timp cât înveți să faci asta. Îmi place să cred că nu suntem caracterizați doar de câteva rânduri.

Blogulcăutat: Îmi poți spune de unde a venit pasiunea pentru biciclit?

Irina Tudor: Când aveam cinci ani, bunicul meu m-a învățat să merg cu bicicleta la țară. Aveam o bicicletă Pegas cu care mi-am făcut curaj pe ulițele de la țară. The Flash era mic copil pe lângă viteza pe care o atingeam dându-mă pe dealuri. Dar până când m-am mutat la București la facultate, nu m-am mai dat cu bicicleta. Iar spark-ul a revenit când am început să închiriez biciclete să mă dau în parcurile din București. Mi-am făcut un research pentru o bicicletă mai serioasă și mi-am făcut curaj să bat drumurile de munte.

Blogulcăutat: Ce simți când te dai cu bicicleta?

Irina Tudor: Înainte de toate.. libertate! Nu pot să-ți descriu cum se simte, trebuie să fii pe bicicletă. Iar în al doilea rând frică. Ca în orice alt sport, sunt riscuri de accidente destul de mari și trebuie să fii atent la ce faci.

Blogulcăutat: Am remarcat că te implici în diverse concursuri de ciclism, nu pot să nu remarc că ești prima femeie pe care o văd într-un sport dominat de bărbați. Mi se pare incredibil de tare că poți face asta! Ai putea să împărtășești mai multe detalii despre această experiență?

Irina Tudor: Oh Norina, sunt așa de multe femei în sportul ăsta! Cu experiență mult mai mare care au fost la concursuri în străinătate. De exemplu, Luana Cherecheș este cea mai bună biciclistă din România pe categoria enduro-downhill. Eu sunt doar mai cunoscută căci îmi expun experiențele pe social media.

Primul concurs la care am participat a fost „Tare ca piatra” de la Piatra Neamț din 2020. Am fost așa de speriată încât am luat șapte-opt trânte căci nu avusesem experiență cu traseele de downhill. Am participat pentru experiență și ca să mai cunosc oameni la fel de pasionați ca și mine.

Blogulcăutat: Observând postările și videoclipurile tale pe canalul de YouTube, se pare că te simți în largul tău să împărtășești frânturi din viața ta. Cum reușești să faci asta cu atâta naturalețe?

Irina Tudor: Mi-a plăcut întotdeauna să fiu personajul principal unde oamenii rezonează cu mine. Nu a existat ideea ca eu să am trac sau să îmi fie teamă de a vorbi în public. La grădiniță, la serbări eram prima care ieșea în față ca să dea drumul serbării. Am cochetat de asemenea și cu cântatul, am avut o perioadă în liceu în care mă duceam în pub-uri și cântam. Iar spre maturitate, începusem să fac stream pe Twitch când jucam Dota, unde strânsesem deja o comunitate destul de mare. Îmi plăcea că oamenii interacționau cu mine într-un fel sau altul și reușisem să creez acel sentiment de incluziune.

Blogulcăutat: Din câte observ și aud, pari a fi o forță a naturii gata să împărtășești aventurile tale pe bicicletă. Ce poveste stă în spatele „nașterii” acestui proiect captivant de pe social media?

Irina Tudor: De multe ori nu conștientizăm cât de repede trece timpul. Unii dintre noi apelăm la albumele digital sau fizice de fotografii ca să imortalizăm momente importante din viața noastră. Dar eu am găsit o soluție și mai bună: videografia. Ori că este un minut în care filmez o fază amuzantă ori că este o oră în care îți arăt ce locuri minunate am explorat. Toate fac parte din amintirile mele pe care le revăd cu drag.

Așa am tranziționat la vlogging. Îmi cumpărasem un GoPro ca să filmez cum mă dau cu bicicleta iar apoi mi-a venit ideea să le structurez în mici vlogs. Dar totul a început ca o joacă, îmi doream să împărtășesc o parte din bucuria pe care o experimentasem în ziua aceea. Rezultatul este ce vedeți pe social media. Eu zic că mi-a ieșit un proiect fain! 😀

Blogulcăutat: Cum te-ai confruntat cu părerile nedorite și comentariile răutăcioase pe social media? Ești deja un veteran sau ai un secret pentru a le gestiona cu eleganță?

Irina Tudor: Eu am fost întotdeauna pe principiul că dacă nu îți place un cont de social media, nu ești obligat să fii prezent pe pagina aceea. Nu este necesar să ne irosim timpul și energia cu niște comentarii răutăcioase ca să ne vărsăm frustrarea acumulată din motive variate. De multe ori șterg acele comentarii sau le dau block ca să nu fie necesar să mai interacționăm vreodată. În felul acesta, eu îmi conserv liniștea sufletească iar omul acela nu trebuie să își mai bată capul cu comentarii răutacioase.

Blogulcăutat: Ce părere ai, oamenii dau mai multe ture pe două roți în ultima vreme?

Irina Tudor: De când mă dau activ cu bicicleta în Brașov am observat o creștere a interesului față de a te da cu bicicleta comparativ cu plimbatul cu bicicleta. Când te dai cu bicicleta mai pui o frână, mai dai peste un obstacol, trebuie să depui efort. Piața a devenit destul de variată în a oferi diverse tipuri de biciclete pentru fiecare buzunar.

Blogulcăutat: Care ar fi sfaturile tale pentru un începător care își dorește să învețe să meargă pe bicicletă?

Irina Tudor: Este important să înveți să ai o postură corectă și să vezi ce bicicletă se pliază pe nevoile tale. Apoi când ai învățat chestiile basic și ai prins un pic de curaj nu ar strica să iei câteva ore cu un instructor. De exemplu eu așa am învățat că nu luam corect contra pantele. Și nu în ultimul rând, să îți cumperi echipament de protecție. Orice căzătură poate duce la accidentări serioase, siguranța este prioritară înainte de toate.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale pe viitor?

Irina Tudor: Profesional mi-ar plăcea foarte mult să mă dau cu bicicleta și să fie un full time job. Datorită sponsorilor cu care colaborez la momentul actual, înțeleg ce înseamnă să fii creator de conținut. Iar personal, să mă bucur de oamenii dragi și să pot explora pasiunile pe care le am.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Irina Tudor: Să nu vă pese de părerea celor din jur, să vă trăiți viața așa cum vreți voi. Timpul trece extrem de repede, iar lucrurile se pot schimba într-o fracțiune de secundă.

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Irina Tudor: Activez pe Instagram și YouTube unde îmi puteți urmări aventurile de biciclit.


Dacă ți-a făcut cu ochiul articolul ăsta, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Vrei să fii mereu pe val cu noutățile de pe blog? Dă-mi un follow pe Facebook și Instagram, acolo unde răspund mai rapid la mesaje decât cafeaua fierbinte într-o dimineață agitată!

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *