5 motive să te duci la sală cu antrenor personal

În decursul vieții, ne axăm adesea pe alte aspecte: cariera în ascensiune, achiziționarea unui cămin, ținerea pasului cu tehnologia sau găsirea celor mai incitante evenimente la care să participăm.

Totuși, pentru a realiza aceste obiective, primul pas este să avem grijă de sănătatea noastră, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Și da, știm deja, cu toții aspirăm să ne bucurăm de mâncare în orice cantitate și calitate. Viața e scurtă, iar privarea de plăcerea mâncatului ar fi o tragedie. Ei bine, secretul constă în găsirea unei balanțe adecvate.

Personal, am fost mereu activă, încă din școala generală. Handbal, atletism, iar spre maturitate, sala de forță (mai ales pentru clasele de pilates sau zumba) au făcut parte din rutina mea. Aici ai două articole care îți detaliază cum m-am apucat de sport și ce greșeli să eviți când te apuci de exerciții regulat.

Printre cele mai semnificative decizii în (aproape) 30 de ani, pe care le-am luat a fost să mă înscriu la o sală cu antrenor personal. Nu pentru că nu m-aș descurca singură, ci pentru că simțeam că mă plafonasem cu aceleași exerciții din 2020 și aveam nevoie să îmi îmbunătățesc mobilitatea mâinii drepte. Fiecare femeie cu cot bionic are nevoie de mai multă forță în jungla urbană.

1. Te duci cu un scop bine definit, and six pack is not a goal

Din 2019 am cam renunțat la sala de sport, pentru că toate locurile aveau aceeași abordare plictisitoare: plătești o sumă și ai acces la un set standard de facilități. Chestia asta poate funcționa pentru mulți, mai ales pentru cei mai motivați sau cu mai mult timp liber decât mine.

Deși nu sunt adeptul micromanagementului, când încercam să merg singură la sală, exercițiile mă deprimau mai mult decât mă motivau. Nu vreau să fiu prinsă în același tipar de antrenament și să mă simt ca un robot.

TTC a reușit să mă impresioneze încă de la prima noastră interacțiune. Puțini oameni își iau timpul să întrebe: „Ce îți dorești cu adevărat de la un antrenor personal? Și ce rezultate palpabile îți propui să obții?” Ei bine, tocmai această atitudine m-a câștigat.

2. Antrenorul tău personal îți devine un sensei al exercițiilor făcute corect

Nu știu dacă ai urmărit Karate Kid, dar poate ar trebui să arunci o privire să înțelegi ce vreau să spun. Sau, dacă preferi hai-hai-ul mai puțin serios, Kung Fu Panda e o altă sursă de inspirație pentru a înțelege perspectiva antrenorului meu.

Paul de la TTC nu e doar dedicat, dar chiar și când pare că își întoarce capul, el e acolo să vadă dacă faci exercițiile corect. Sau să știe câte seturi de exerciții mai ai de dus la bun sfârșit. De multe ori mă întreb dacă are ochi și la spate.

3. Antrenorul tău personal îți devine cel mai bun speaker motivațional

Nu știu cum sunt alții dar eu când mă duc la sală mă duc cu drag. Înainte, când se apropia ziua antrenamentului, găseam tot felul de pretexte să ocolesc sala. Mă durea spatele, eram obosită, am avut o zi grea, și lista de scuze continua. Părea mai simplu să spun că nu pot decât să mă confrunt cu lipsa de motivație de la sala de sport.

Dar acum, indiferent că plouă, este frig de îngheață apele sau că ninge, sunt la sală. Nu cred că am fost vreodată așa motivată de realizarea unei activități precum mersul la sală. Căci când ajung acolo, deși poate mă plâng de febră musculară sau de frigul de afară, trec după primele 10 minute.

4. Antrenamentul tău este personalizat și te simți un Avenger

Fiecare și-a dorit la un moment dat să devină un supererou când urmăream filmele de la Marvel. Dar dacă mă gândesc la modul în care supereroii se pregătesc pentru bătălii, cred că urmează genul acesta de antrenament. Personalizat și cu o doză serioasă de dedicare. Uneori, mă simt ca un fel de She Hulk, ridicând greutăți pe care nu le credeam posibile. Și ce altă dovadă mai bună poți avea când progresezi (încet, dar sigur) de la haltere de 6 kilograme la 17,5?

5. Faci parte dintr-o comunitate cu oameni mișto

Poate că ești foarte introvertit sau cel mai mare extrovert, dar senzația de apartenență este palpabilă la sală. Ori că te pregătești de Christmas party, ori că asiști la glume între antrenori, te simți inclus în nucleul comunității de la sală. Niciun erou din DC și Marvel nu a pornit la luptă pe cont propriu 🙂


Dacă ți-a făcut cu ochiul articolul ăsta, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Vrei să fii mereu pe val cu noutățile de pe blog? Dă-mi un follow pe Facebook și Instagram, acolo unde răspund mai rapid la mesaje decât cafeaua fierbinte într-o dimineață agitată!

Views: 283

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Mai mult de un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *