Ce este proiectul Cărți cu colți?

Când eram în liceu, singura modalitate de a găsi cele mai în vogă cărți era biblioteca centrală. Îmi aduc aminte că după ce am terminat cărțile adunate în biblioteca din sufragerie, am zis că este cazul să avansez. Acum chiar că o să sune demodat dar eu m-am dus fizic la bibliotecă să îmi fac permis ca să devorez seria Harry Potter și Twilight. Ce vremuri.

Între timp, lucrurile au avansat și acum accesul la citit este mai ușor ca niciodată. Comunitatea șoriceilor de bibliotecă a crescut și așa a apărut nevoia de Bookstragrammers. Urmăresc pagina Cărți cu colți din perioada liceului și pot spune că proiectul este pioner în recenzii ale cărților și nu numai. Hai, spor la citit!

Blogulcăutat: Bună Julia, cred că soarta ne-a pus piedici de când încercăm să organizăm interviul. Mă bucur mult că am reușit să ne sincronizăm. 🙂

Cărți cu Colți: Îți mulțumesc pentru răbdare, ne-am descurcat într-un final. Hai să povestim!

Blogulcăutat: Cine este omul din spatele proiectului Cărți cu Colți?

Cărți cu Colți: Julia este o craioveancă stabilită în Anglia de 8 ani. Sunt o romantică incurabilă care adoră să colecționeze cărți si să asculte BTS.

Blogulcăutat: Cum a pornit proiectul Cărți cu Colți?

Cărți cu Colți: În 2010 eram mare fan seria Twilight și era trend-ul “orice este cu vampiri este cool. Ca urmare, am fondat pagina Cărți cu Colți demonstrând susținerea pentru citit si vampiri (blame Edward Cullen!).

Blogulcăutat: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru citit?

Cărți cu Colți: Aveam 12-13 ani și îmi petreceam vacanța de vară la bunici. Căldură mare mon cher și mă plictiseam extrem de tare. Pre-adolescentul din mine deja număra zilele până se întorcea acasă. O vecină a observat că nu aveam ce face și mi-a împrumutat niște cărți de citit. De acolo, este istorie!

Blogulcăutat: Care este procesul scrierii unei recenzii de cărți?

Cărți cu Colți: Pentru mine o carte bună este atunci când pot reciti cartea pe nerăsuflate. Recenziile sunt o explicare a emoțiilor pe care cartea mi le-a insuflat. Nu vreau să dezvălui conținutul cărții sau să fac un rezumat ci să transmit cititorilor esența cărții.

Blogulcăutat: Cu ce sunt diferite recenziile tale? 

Cărți cu Colți: Recenzii fac, dar mai rar. Am ajuns la concluzia că este mai ușor să îi spui unui cititor indecis ce carte a fost interesantă decât să elaborez argumente pro și contra. Misterul joacă un rol important în alegerea unei cărți iar cititorul trebuie să fie intrigat când face o decizie. Îmi place să menționez anumite citate sau ce mi-a plăcut când realizez recenzii.

Blogulcăutat: Cum iți alegi cărțile pentru recenzii? Colaborezi cu edituri?

Cărți cu Colți: Citesc în funcție de starea mea emoțională. Am încercat să mă limitez la o listă de cărți să citesc pentru o anumită perioadă dar eșuez lamentabil. Încerc să aleg câte o carte de la fiecare editură cu care colaborez dar câteodată varietatea mă distrage. Colaborez cu edituri din România și Anglia cu care mă identific. De curând am renunțat la unele colaborări căci nu m-ai rezonam cu publicațiile respective.

Blogulcăutat: Ce gen literar preferi să citești și de ce?

Cărți cu Colți: Genul meu preferat este romance. Poate fi fantasy romance, contemporary romance, paranormal romance. Atât timp cât există romance în carte, eu o citesc. Nu există un motiv anume pentru care ador genul ăsta, de ce îți place să mănânci ciocolată?

Blogulcăutat: De ce ai ales sa faci recenzii?

Cărți cu Colți: Momentan am luat o mică pauză de la făcut recenzii. Am nevoie de timp pentru mine și vreau doar să citesc de plăcere.

Blogulcăutat: Care sunt planurile tale de viitor?

Cărți cu Colți: Îmi doresc să lucrez la o editură în Anglia.

Blogulcăutat: Gânduri pentru cititori?

Cărți cu Colți: Să nu renunțați la citit! Citiți cât de mult puteți!

Blogulcăutat: O ultimă întrebare. Unde te pot găsi cititorii? Pe ce platforme activezi?

Cărți cu Colți: Activez pe Facebook, blog și Instagram.


Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să explorezi și celelalte povești din această categorie.

Îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile de pe blog? Poți să mă urmărești pe Facebook și Instagram, unde răspund prompt la mesaje.

Publicat de Norina Drujescu

Stau foarte prost la autocaracterizare dar întotdeauna am zis despre mine că sunt un digital creator wanna be. Vorbesc mult, scriu puțin și citesc când apuc. Un deceniu de când scriu și îmi perfecționez stilul dar tot nu m-am plictisit. Is this true love? Crizele mele existențiale seamănă cu melodiile lui Taylor Swift iar interviurile mele găsesc hidden gems în marea de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.